gemeente app; functionaliteiten

Slide background

Calamiteiten alert

De Gemeente app maakt het mogelijk om push berichten te versturen naar gebruikers. Deze kunnen verzonden worden vanaf het Dashboard. Bijvoorbeeld wanneer zich calamiteiten voordoen, zoals het afgaan van het luchtalarm of een amber-alert. Het is vooral bedoeld om preventieve veiligheid te bieden aan de burgers.

 
 

Pushberichten

Via de app kunnen berichten naar de smartphone of tablet van de gebruiker gestuurd worden. Deze berichten worden weergegeven op het scherm, zelfs als de gemeente app niet geopend is. Dit maakt deze module zeer nuttig wanneer er bijvoorbeeld een calamiteit in de regio plaats vindt of om de burgers te helpen herinneren aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op deze manier kan de gemeente app bijdragen aan het vergroten van de burgerparticipatie en het bieden van een stukje preventieve veiligheid.

Besturingssysteem

Onze app is ontwikkeld middels een wijze, welke zorgt dat de applicatie uit te voeren is op Smartphones met een iOS (iPhone, iPad) of een Android-besturingssysteem. Wanneer de Gemeente app gepubliceerd is in de App-Store (Apple) en de Google Play Store (Android), zal deze besturingssystemen besturen bestaande vanaf Android 2.3.3, iOS 6.0 en de meest recente, huidige beschikbare versies.

 
 

Updates, altijd up-to-date

Met de gemeente app van Concappt is de gebruiker verzekert van een app die geheel up-to-date is. De verbetering van de techniek van mobiele apparaten en tablets geen enorm snel, hierdoor veranderen de besturingssystemen en alle apps ook in hoog tempo. Wat tot gevolg heeft dat een app snel veroudert (lijkt). Bij Concappt wordt de gemeente app continu aangepast aan de nieuwste standaarden, als afnemer (en gebruiker) van de gemeente app profiteert u hier van mee. De ontwikkelingen zijn namelijk ook altijd voor de app van uw gemeente beschikbaar!

Lay-out en visueel ontwerp

De lay-out van de Gemeente app is ontworpen en opgezet door Concappt. De applicatie zo visueel zo aantrekkelijk en functioneel mogelijk gemaakt. Met het ontwerp van de lay-out is rekening gehouden met de typische, karakteristieke uiterlijkheden van het besturingssysteem iOS en Android. Hierdoor kan zowel de iOS- als de Android-gebruiker genieten van een op maat gemaakte, gebruikersvriendelijke applicatie.

 
 

Personaliseren

Naast onze standaard lay-out, kan de gemeente app worden aangepast aan de huisstijl van de gemeente. Zo kan de betreffende gemeente haar wens delen betreffende het uiterlijk van de app. Denk hierbij aan gepersonaliseerde logo's, typografieën, namen, afbeeldingen en kleuren. Het definitieve uiterlijk van de applicatie zal in samenspraak met de gemeente worden gecreëerd, met als doel gezamenlijk tot het beste resultaat te komen.

Content

De Gemeente app bevat twee typen content (inhoud), te weten 'dynamische' en 'statische' content. Statische inhoud bevat informatie die zelden tot nooit gewijzigd zal worden. Hierbij kunt u denken aan adresgegevens. Dynamische inhoud bevat informatie welke regelmatig kan veranderen. Hierbij valt te denken aan het laatste nieuws en/of bekendmakingen. Deze content wordt door het apparaat automatisch bijgewerkt, indien de gebruiker beschikt over een werkende dataverbinding. Om deze informatie binnen de applicatie bij te werken, is het van belang dat dit content regelmatig wordt ge-update. Dit is van toepassing bij zowel automatische, als handmatige te wijzigen informatie binnen het dashboard. Wanneer content (tijdelijk) onjuist of niet recent ge-update is, bestaat de kans tot het verliezen van gebruikers van de Gemeente app.

 
 

Zoeken

De Gemeente app beschikt over een zoekfunctie waarmee gebruikers gemakkelijk informatie binnen de applicatie kunnen opzoeken. Deze zoekfunctie is zo georganiseerd, dat deze de zoekopdracht zal uitvoeren binnen het onderdeel waar de gebruiker zich op dat moment bevindt. Wanneer er naar nieuwsberichten gekeken wordt, zal binnen dit gedeelte van de app gezocht worden, na het invoeren van een zoekopdracht. In overleg met Concappt kan er worden gekeken naar het zichtbaar en beschikbaar archief, betreffende gedeelde informatie.