Gemeente app; de modules

Het bepalen en samenstellen van de velen mogelijkheden voor uw gemeente app kan overweldigend zijn. Om u te helpen een weloverwogen keuze te maken hebben we hieronder een aantal modules voor u opgesomd met de bijbehorende voordelen, die mogen ontbreken. Omdat wij het technische gedeelte van deze modules op voorhand al ontwikkelt hebben, kunt u met deze modules grote besparingen realiseren in doorlooptijd en kosten van uw gemeente app. Het is uiteraard ook mogelijk om een geheel nieuwe module samen met Concappt te ontwikkelen om toe te voegen aan uw gemeente app.
 
 

Nieuws

Wanneer de Gemeente app geopend wordt, dan verschijnt als eerste het onderdeel met artikelen over het laatste nieuws binnen de gemeente. Deze module geeft een overzicht van het laatste nieuws in de vorm van een titel, afbeelding en een korte tekst. Door op een preview van het nieuwsbericht te drukken, wordt het volledige bericht weergegeven. Het nieuws wordt automatisch door het CMS systeem opgehaald vanaf een gewenste locatie zoals de website van de gemeente. Hierdoor worden nieuwsberichten zonder extra handelingen getoond in de app.
 
 

Twitter

Met behulp van de Twitter module kan de app op een overzichtelijke wijze de Twitter feed van de gemeente weergeven. De gebruiker kan na het inloggen op Twitter op een bericht van de gemeente reageren of deze re-tweeten.

Gemeentegids

Uiteraard mag de gemeentegids niet ontbreken in de gemeente app. Alle relevante informatie over de gemeente is te vinden in deze module die als digitale gemeentegids fungeert. Deze module kan een breed assortiment aan informatie bevatten zoals contactgegevens, openingstijden en vergaderingen in het gemeentehuis. Ook is deze module geschikt voor het plaatsen van de geschiedenis, demografie, leuke weetjes over de gemeente of wellicht een column van de burgemeester.
 
 

Evenementen

Evenementen die in de gemeente plaats vinden zijn terug te vinden in deze module. Binnen de app worden de evenementen weergegeven in een kalender. Indien er op een evenement gedrukt wordt, worden de details weergegeven. Ook bevat deze module de optie om de evenementen in een lijst op volgorde van datum te tonen. Daarnaast kan de gebruiker een evenement direct toevoegen aan zijn of haar digitale agenda.

Bekendmakingen

Al de digitale bekendmakingen worden in de gemeente app weergegeven. De bekendmakingen worden in verschillende categorieën ingedeeld, zodat het voor de gebruiker gemakkelijk zoeken is. Tevens worden ze op datum gesorteerd binnen de desbetreffende categorieën. Daarnaast bevat deze module een overzichtskaart waarop de gebruiker kan zien of er bekendmakingen zijn in een geografisch gebied of op een specifieke locatie. Met behulp van pushberichten kunnen bekendmakingen in de directe omgeving van de burger extra onder de aandacht worden gebracht.
 

Afvalkalender

Deze module geeft de eerstvolgende dagen dat het vuilnis buiten gezet moet worden weer. Aan de hand van verschillende symbolen kan de gebruiker eenvoudig zien of het om GFT, plastic, papier of restafval gaat. Naast de eerstvolgende momenten dat het afval opgehaald wordt, bevat deze module ook een volledige afvalkalender. Ook is het mogelijk om de eerstvolgende leging via pushberichten op het scherm van de gebruiker te laten verschijnen.
 
 
 
 

Melden

 
Met deze module kan de gebruiker een melding maken van ongemakken in de openbare ruimte. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een kapotte stoeptegel of lantaarnpaal. Indien de GPS functie op de smartphone is ingeschakeld wordt de locatie zelfs automatisch bepaald, maar de gebruiker kan deze ook handmatig toevoegen. Ook een foto is direct mee te verzenden. De meldingen kunnen worden gekoppeld aan bestaande systemen die gebruikt worden voor ongeregeldheden, of gemaild worden naar de juiste persoon binnen de gemeente.